Waterpokken zwangerschap

Waterpokken bij Zwangerschap

Waterpokken en zwangerschap wordt geregeld in een zin gebruikt, omdat men veel vragen heeft omtrent deze infectie en de huidige staat van de zwangerschap. Vooral vrouwen die zwanger zijn of dit willen worden en werken in een kinderopvang, basisschool of een andere werkplek waar veel gewerkt wordt met kinderen, maken zich ernstige zorgen over een besmetting met de waterpokken.

Dit komt uiteraard omdat waterpokken een echte kinderziekte is en bij hen meeste voorkomt.

Maar zijn waterpokken voor zwangere vrouwen nou echt zo erg en is een besmetting met waterpokken tijdens de zwangerschap wel mogelijk? Als u vroeger nooit de waterpokken heeft gehad, is de kans er natuurlijk dat u geïnfecteerd raakt.

Gebeurt dit tijdens de zwangerschap, neem dan contact op met de huisarts. Deze zal uw immuunsysteem willen verhogen a.d.h.v. verscheidene middelen.

Het kan namelijk voor komen dat uw kind geboren wordt met de waterpokken, wat ten koste gaat van de gezondheid van uw kind.

Ook als u vroeger de waterpokken heeft gehad en in aanraking bent gekomen met iemand met waterpokken, is het slim om even contact op te zoeken met uw huisarts over mogelijke beschermende maatregelen.

waterpokken symptomen

De symptomen van waterpokken zijn erg duidelijk en helaas kunnen ze ook erg vervelend zijn. Kijk hieronder voor een overzicht aan waterpokken symptomen.

Symptoom 1 Huiduitslag
Het meest bekende symptoom van de waterpokken is toch wel de sterke huiduitslag. Zo zul je rode platte vlekken vinden op de huid van een geïnfecteerde, ter grootte van een muggenbult. Na enige tijd worden deze vlekken wat voller en veranderen ze in blaasjes. In deze blaasjes zit een lichte vloeistof, waarop na ongeveer een dag korstjes op komen. Deze korstjes blijven een aantal weken zitten.

Symptoom 2 Jeuk
Zodra de vlekjes en blaasjes er zijn, zul je merken dat deze sterk jeuken. Je vindt ze vooral op het bovenlichaam, maar kunnen ook in de mond verschijnen of bij meisjes in de vagina. Ga er echter niet aan lopen krabben, dit verhoogt de kans op littekens en verdere besmetting.

Symptoom 3 Koorts (mogelijk)
Dit symptoom gaat niet altijd op bij waterpokken, echter kan het zo zijn dat er naast de vlekjes ook koorts ontstaat. Volgens onderzoek loopt de koorts niet immens hoog op, maar blijft het hangen rond de 40º C max.